Couscoussalade

300 gram couscous

1 komkommer

2 grote tomaten

2 citroenen

4 bosuitjes

1-2 zakjes verse peterselie

1-2 zakjes verse munt

200 gram feta kaas

4 eetlepels olijfolie

Zout, zwarte peper

Bereidingswijze:

Couscous volgens beschrijving klaarmaken

Intussen komkommers schillen en in de lengte halveren pitjes en vocht verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

Tomaat inkruisen, enkele seconden onder dompelen in gekookt water, afspoelen onder koud water, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.

Citroen uitpersen, bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Peterselie en munt fijnsnijden. Feta fijn verkruimelen.

Door couscous scheppen; citroensap, olie, komkommer, tomaat, uiringetjes, peterselie, munt, feta, zout en peper naar smaak toevoegen. Circa 1 uur laten staan zodat de smaak zich optimaal kan ontwikkelen.